2020-10-05 15:52:09• hírek • Közlemény

A város egyik legszebb és legnagyobb parkja épül a Kubik tó helyére

Aláírta a Kubik tó átalakításához szükséges építkezési engedélyt Kereskényi Gábor polgármester, így hamarosan elkezdődhet a több évtizede elhanyagolt terület teljes megújulása.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Regionális Operatív Program 2014-2020 (POR) keretén belül pályázott sikeresen, amelynek köszönhetően 2,4 millió eurónyi összeget költenek az eddig teljesen kihasználatlan, magára hagyott terület átalakítására, amely így Szatmárnémeti legnagyobb és egyben legszebb parkja lesz.

„A munkálatok elvégzése után a Kubik tó környéke nemcsak gyönyörű pihenőhellyé válik majd, hanem játszásra és sportolásra is alkalmas hely lesz. A tervezés során figyelembe vettük azt, hogy minden korosztályú gyermek megtalálja majd a számára megfelelő játékot, mindenki a neki tetsző sportág gyakorlására alkalmas pályát találjon, ugyanakkor aki csak kikapcsolódni akar, az is kényelmesen érezze magát. Úgy vélem, a környékbeliek megérdemlik azt, hogy harminc év után végre az ő lakóhelyük közelében is legyen egy ilyen létesítmény.” – jelentette ki az aláírás után Kereskényi Gábor.

A beruházás keretén belül természetes kövekkel kirakott sétányokat alakítanak majd ki, ezek mellett pedig egy játszóteret, egy multifunkcionális sportpályát, kerékpárutat, görkorisok számára alkalmas felületet, fitnesz gépekkel ellátott részt, valamint díszes, növényekkel és virágokkal teli felületeket. Végül de nem utolsó sorban pedig egy olyan övezet is lesz, amelyet külön a házi kedvenceket sétáltatók használhatnak majd.

A beruházás összértéke 2,4 millió euró, amelyből 1,7 millió euró uniós finanszírozás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: